سخن مترجم:
«نویسندگان، آثار ملی را خلق کرده و مترجمان این آثار را به جهانیان معرفی میکنند.»
خوانندهی گرامی، ترجمه احتمالاً پیچیدهترین فعالیتی است که تاکنون تکامل عالم هستی به خود دیده است.
امیدوارم پس از خواندن این کتاب، که با دقت خاص و وسواسگونهی بنده انتخاب شده است.
به اهداف مشترکمان که همان تعالی دانش فردی و سازمانی است، دست پیدا کنید.
اثر جوهر بر روی کاغذ زمانی ارزشمند و ماندگار است که به آن جامعهی عمل بپوشانیم؛ پس
بیایید با زبان مشترک فریاد بزنیم: «من بهترین را خلق خواهم کرد.»
کافی است که الان شروع کنید.
دکتر فرزین بزرگپور
پیشگفتار
بیشتر کتابها یا دورههای مربوط به گیمیفیکیشن (بازیوارسازی)، تمرکز وسیعی بر روی تصویر دارند یا مفاهیم سطحی را معرفی میکنند. تا آنجا که ممکن است، رویکردهای زیادی را برای فرآیند بازی ارائه میدهند.
در بازیوارسازی نامحدود، توپی برسفورد بر تجربهی خاصی در زمینهی بازی تمرکز میکند و سپس تکنیکهای عملی را برای به حداکثر رساندن تجربه ارائه میدهد.
اکثر ما در جامعهی بازیوارسازی، تمایل داریم روی «بازیوارسازی محدود» تمرکز کنیم؛ برنامههایی که شروع، وسط و پایان دارند. اما برسفورد خاطرنشان میکند که «بازیوارسازی نامحدود» در شرایطی مانند محل کار، قدرتمندتر است؛ زیرا در این شرایط، بهبود مداوم روند کار در طول زمان مطلوب است. بعنوان مثال، بجای بازگشت به کار پس از اتمام دورهی آموزشی، تلاش میشود که حدودصبر بازیوارسازی به دنبال بهبود عملکرد به شیوههای ماندگار است که این بهبود عملکرد از طریق ایجاد انگیزه در بازیکنان بصورت روزانه برای هفتهها، ماهها و شاید حتی سالها اتفاق میافتد.
مکانیزم اصلی که برسفورد بررسی میکند، استفاده از امتیازدهی است. او این موضوع را که چرا و چگونه امتیازدهی باعث ایجاد انگیزهی پایدار شده است، با خوانندگان در میان میگذارد، سپس معیارهای متفاوتی را که بازیکنان در میان آنها قرار میدهند بررسی میکند.
رهبری و مدیریت
میتوانیم برای جذب بازیکنان استفاده کنیم و همچنین روشهای مختلف برای امتیازدهی ارائه میدهد. در مرحلهی بعدی، او توصیههای عملی در مورد شرایط نامطلوب را که ممکن است در بازیوارسازی نامحدود با آن روبرو شویم، ارائه میدهد. درنهایت، برسفورد «مدل کمال» را ارائه میدهد که بموجب آن، بازیکنان نگرشهای متفاوتی نسبت به برنامههای بازیوارسازی و مشارکت در آنها دارند. شاید ارائهی این مدل، جهت روشنتر شدن موضوع برای من نیز باشد.
اگرچه خواننده به درک اساسی از بازیوارسازی احتیاج دارد، اما حتی یک مبتدی نیز در زمینهی بازیوارسازی این کتاب را مفید میداند. با این حال، طرفداران بازیهای رایانهای و رهبران ارشد این کتاب را هم کاربردی و هم روشنگر خواهند یافت.
جاناتان پیتزر، دکترای تخصصی
CMO, Sententia Inc.
نویسندهی «سرگرمی آگاهانه: کاربرد هدفمند مکانیک بازی برای یادگیری تجربیات»